galbenele

La ce sunt bune gălbenelele

Galbenelele reprezinta un remediu minune, datorita faptului ca sunt recunoscute ca fiind un foarte bun cicatrizant. Puterea vindecatoare a galbenelelor este recunoscuta pentru problemele pielii cauzate de zgarieturi, muscaturi de insecte, rani si chiar cicatrici. Puterea tamaduitoare a florilor este recunoscuta inca din Antichitate, fiind utilizate chiar si azi in scop medicinal.

Acestea trateaza arsurile pielii dar si alte afectiuni ale acesteia. Galbenelele au un rol benefic pentru piele pentru ca regenereaza tesuturile, avand o actiune antiseptica si dezinfectata, asupra epidermelor dar si a mucoasei.

Efectele antioxidante si antitumorale ale galbenelelor sunt foarte recunoscute, de aceea foarte multe persoane le folosesc pentru tratarea hemoroizilor, piscaturilor de insecte precum si a herpesului sau acneei. Sunt foarte multe forme prin care se pot intrebuinta galbenelele. Printre aceste forme se numara spalaturile, dar si compresele cu infuzie concentrata.

Galbenelele se mai pot folosi si ca tinctura, ulei sau unguent. O gargara cu infuzie combinata cu galbenele poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a trata diversele afectiuni ale mucoasei bucale cum ar fi aftele sau gingivitele.

Pentru a prepara infuzia de galbenele vei avea nevoie de 18 pana la 20 de lingurite de flori uscate intr-un litru de apa fierbinte. Dupa ce vei lasa sa se raceasca vei putea aplica acest amestec zonelor dureroase. Existand si posibilitatea ca sa se administreze sub forma de alifie, un unguent de galbenele poate fi preparat fara probleme chiar la tine acasa utilizandu-se 2 cani de flori uscate si 3 cani de ulei de cocos, precum si 2 cani si jumatate de ceara de albine.

Acest amestec va trebui fiert aproximativ 90 de minute pe baie de aburi. Folosirea galbenelelor sub forma de tinctura are si ea un rol important, beneficiile principale fiind legate de tratarea taieturilor dar si a arsurilor.