Lampioanele biodegradabile, o inventie de care ar trebui sa ne folosim mai des

Aspectul decorativ este esential in cadrul unui eveniment, caci ne dorim ca invitatii nostri sa fie impresionati peste masura de povestea receptiei pe care am ales-o, dar si de feluritele moduri in care ne-am gandit sa ne amenajam spatiu festiv. Din punctul meu de vedere, lampioanele reprezinta un adevarat mist – have intr-o petrecere, tocmai pentru ca indeplinesc in egala masura rolul de ornamente fabuloase, care pot fi pictate in mii si mii de culori, fiind simultan si o metoda alternativa de iluminare. Inainte de a aduce in prim plan avantajele pe care le ofera lampioanele in cadrul unei petreceri, sa vorbim despre cat de important este materialul din care ele sunt confectionate.

In mod obiectiv, foarte putine persoane, fie ele din categoria organizatorilor ori din cadrul comerciantilor se gandesc la materialele din care sunt realizate lampioanele. De altfel, acesta este un subiect foarte sensibil, caci deoratiunile zburatoare lansate in aer nu raman acolo pe vecie, ci vor ajunge intr-un final la sol. Din momentul in care ajung la nivelul solului ce se intampla cu ele? Daca adresam aceasta intrebare persoanelor care lanseaza in mod frecvent lampioane raspunsul cel mai des primit va fi un simplu „nu stiu”.

Ei bine, ele ajung la nivelul solului, insa nimeni nu poate controla cu exactitate locul, iar din aceasta cauza ele pot capata rapid statutul de „deseu”, deseu care ar putea fi toxic pentru sanatatea solului. Pentru a elimina aceasta posibilitate, recomandat ar fi sa investiti doar in lampioane biodegradabile, care nu afecteaza compozitia si fertilitatea solului pe care ajung. Sunt multe magazine de profil care se ocupa cu vanzarea acestor decoratiuni, un exemplu elocvent fiind platforma lampioanebio.net, o alternativa interesanta pentru cei pasionati de rising – lanterns. Si nu, compozitia 100% organica a acestor lampioane nu afecteaza paleta coloristica din care aveti de ales, nici pretul lor nefiind unul cu mult mai mare decat al celorlalte existente pe piata.

In concluzie, fie ca le asezam in gradina, intr-un ambient interior, ori daca le lansam pur i simplu in aer, alegerile noastre ar trebui sa fie unele in spirjinul naturii. Caci unui design 100% biodegradabil ii putem alatura orice tip de culoare, de la albastrul cerului pana la rosul corai. Sa vedem si alte avantaje ale lampioanelor:

  • dimensiunile sunt mici, ceea ce inseamna ca pot fi depozitate in orice spatiu inainte de evenimentul festiv pe care il organizam
  • ele pot fi reutilizate cu succes, principiul de functionare bazandu-se pe lumanarea de la interior
  • pretul lor este mult mai mic decat al oricarei alte metode de iluminare
  • hartia lampionului este rezistenta la flacara produsa de lumanare si, fiind acoperita, ea nu reprezinta un pericul pentru mediul exterior