Blog personal - Mihai Grigorescu | Mens sana in corpore sano
15997
post-template-default,single,single-post,postid-15997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano

Exista cateva lucruri care pot distruge bugetul oricarei familii, oricat de echilibrate ar fi ea. Unul dintre aceste lucruri il reprezinta boala, altul este echilibrul mental. Si am sa ma explic imediat.
Oricat ai incerca sa economisesti, in momentul in care unul dintre membrii familiei tale se imbolnaveste, toate calculele isi pierd rostul, pentru ca restabilirea acestuia reprezinta prioritatea zero, in fata careia toate celelate trec pe planul doi. Iar sanatatea este scumpa, medicamentele si consultatiile la doctori aproape exorbitante pentru un venit modest.

Sanatatea este un bun foarte putin apreciat, dar pastrarea ei va poate destabiliza bugetul pentru o perioada indelungata, daca nu va luati masuri din timp. o alimentatie sanatoasa, mese regulate, excese cat mai putin si miscare….cam acestea sunt secretele clasice cand vine vorba de un stil de viata sanatos.

Asa cum spuneam intr-un articol anterior, economisirea este ea insasiun mod de viata, dar ca sa il poti desprinde, ca sa te poti obisnui cu el pana in a-l considera o a doua natura, trebuie a iti faci oriine in toate celelelte aspecte ale vietii. Spun asta pentru ca eu cred cu inversunare ca omul nu se poate concentra pe prea multe obiective majore. Pe langa sanatate, este important si un echilibru mental dobandit, care, in timp, iti va deveni un adevarat aliat in tot ce iti propui.
Acest echilibru mental poate sa vina, printre altele, din satisfactia de a avea un corp sanatos si armonios. Mens sana in corpore sano, spuneau latinii si aveau dreptate intru totul.
Nu toata lumea are timpul necesar pentru a merge la o sala de sport si, din pacate, studiile au relevat partul ca treim intr-o lume care, desi se afla in continua miscare, noi insine facem tot mai putina. E oarecum firesc, as putea spune, daca ma gandesc la faptul ca petrecem de cele mai multe ori la serviciu 9 pana la 12 ore, ca intr-un oras aglomerat cum este capitala, inca doua ore le poti pierde pe drum, ajungand intr-un final acasa epuizat…si constatand cu tristete : gata, s-a dus ziua.
Odata cu aparitia magazinelor gen ShopBuilder in Romania aceasta problema este rezolvata, pentru ca poti aduce atat sala de sport la tine acasa, dar si cabinetele de cosmetica unde visai sa urmezi diferite programe de intretinere corporala. Evident, toate acestea costa mult mai mult intr-un loc specializat, asa incat ai putea sa faci o investitie care se va amortiza in timp si vei ajunge pana la urma nu doar sa iesi in avantaj, ci sa constati ca ai corpul pe care ti l-ai dorit de mult, cu un efort minim.
Poti cumpara, de exemplu, cateva aparate de fitness profesionale, chiar din acelea mici, care nu ocupa mult loc si poti sa faci exercitii le tine acasa. Poti sa iti pui partenerul de viata sa iti faca masaj cu creme anticelulitice si, in paralele, cei care isi doresc dezvoltarea musculaturii, pot cumpara suplimente nutritive speciale pentru sportivi, insa recomandate de specialisti in domeniu.
Te simti bine in pielea ta? O vei face inca de la inceputul drumului catre un corp armonios pentru ca echilibrul se dezvolta, bizar, inca de la inceput din satisfactia ca faci ceva pentru tine. Abia apoi te poti concentra pe alte aspecte ale vietii, cum ar fi economisirea….numai ca de aceasta data ai la dispozitie mai multe arme decat inainte.
Spor la treaba!