reparatii laptop bucuresti

Motivele pentru care se strica placa de baza a laptopului

In mod uzual, placa de baza este una dintre componentele laptopului care se arde definitiv destul de greu. Insa, in momentul in care acest lucru se intampla cu adevarat, atunci motivele pot fi unele dintre cele mai diversificate. In 99% dintre cazuri, de vina este deteriorarea sa propriu – zisa, adica fizica, insa exista si situatii in care fluctuatiile de energie, caderile de tensiune, fenomenul de supraincalzire ori socurile sunt responsabile pentru lipsa sa de functionalitate.

Energia statica – daca sunteti familiarizati cu domeniul IT stiti ca aceasta este una dintre principalele cauze care determina arderea placii de baza. Fenomenul este unul usor de explicat si se raporteaza la faptul ca energia statica se acumuleaza in organismul uman. Asadar, inainte de a va apuca sa va jucati sau sa lucrati la laptop, indicat ar fi sa scapati de energia statica acumulata in corp. Metodele sunt variate, cel mai simplu fiind sa va asezati pe un covor antistatic sau pe o pardoseala foarte dura. De asemenea, puteti atinge o componenta metalica inainte de  a atinge laptopul, asta pentru un plus de siguranta.

Caderile spontane de tensiune  – puteti ajunge mai mult ca sigur intr-un service laptop daca nu va conectati dispozitivul la o priza cu impamantare, iar in mediul exterior se porneste o furtuna apriga. De cele mai multe ori, aceste situatii conduc la arderea placii de baza. Majoritatea persoanelor obisnuiesc sa isi testeze gadget-urile imediat dupa terminarea pericolului, respectiv a furtunii, insa specialistii au demonstrat de-a lungul timpului faptul ca placa se poate arde dupa ceva timp, la o distanta de cateva zile sau de cateva saptamani. Intreg procesul depinde de cantitatea de tensiune care s-a acumulat in reteaua electrica.

Acumularile de praf – aici explicatia este una simpla, caci depunerile consistente de praf pot conduce la supraincalzirea placii de baza si, implicit, la defectarea acesteia. Pentru a evita supraincalzirea placii de baza ori distrugerea ireversibila a altor piese din mediul intern al laptopului, specialistii in domeniul IT va recomanda sa faceti o vizita service-urilor de profil pentru a va curata echipamentul. Aceasta practica este indicata cel putin o data la jumatate de an, asta daca folositi laptopul intr-un mediu relativ ferit de praf. Pentru zonele in care particulele de praf sunt la ordinea zilei, sfatul se extinde la o frecventa lunara.