Blog personal - Mihai Grigorescu | Noaptea alba a filmului romanesc
15741
post-template-default,single,single-post,postid-15741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
noaptea alba a filmului romanesc

Noaptea alba a filmului romanesc

La Cinematografului Studio din Timișoara, a avut loc ”Noaptea albă a filmului românesc”. Ce înseamnă asta? Înseamnă 8 ore de film românesc, de cea mai bună calitate, într-o suită de proiecții. Evenimentul a început la ora 18:00, iar intrarea a fost liberă, evident, în limita locurilor disponibile.

Anul acesta este a doua ediție a evenimentului, anul trecut având un succes de aproximativ 7000 de spectatori, doar în București. Pentru 2011, organizatorii au plănuit o proiecție simultană în patru din cele mai mari orașe ale țării: București, Cluj Napoca, Iași și Timișoara.

Din program nu lipsesc producţii recent lansate pe marile ecrane precum Aurora (r. Cristi Puiu) sau Ursul (r. Dan Chişu), Morgen, r Marian Crişan, Eu când vreau să fluier, fluier, r. Florin Şerban sauFelicia înainte de toate, r. Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf, sau titlurile care au cucerit audienţa, precum California dreamin’ (nesfârşit), r. Cristian Nemescu şi Concertul, r. Radu Mihăileanu.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi susţinut de Centrului Naţional al Cinematografiei, cu sprijinul: RomâniaFilm, Arhiva Naţională de Filme, Primăria Municipiului Timișoara.

Parteneri media: Kiss Fm, Adevarul, Dilema, 24 Fun
Parteneri media online: Cinemagia, Port.ro,  Filmetari, TimisoaraAzi.ro, Timisoara.ro