tv lcd

Noi te ajutam sa rezolvi problemele cu ecranele LCD!

Inainte de a te panica in privinta propriului ecran LCD ar trebui sa iti amintesti faptul ca acesta este coordonat de un microprocesor intern, ceea ce inseamna ca primul pas pe care ar trebui sa il faci pentru a-l repune in functiune este reprezentat de resetarea sa. Daca TV-ul LCD intarzie sa raspunda acestui stimul, atunci trebuie incearca sa il inchizi cu telecomanda, sa astepti pret de cateva secunde si apoi sa il scoti din priza pentru a-l redeschide ulterior.

Daca porneste, atunci esti un norocos si nu trebuie sa citesti mai departe. Insa, problemele pot fi ceva mai grave decat atat, iar scopul acestui articol este de a va invata, in linii mari, care sunt incercarile pe care ar trebui sa le faceti pe cont propriu inainte de a apela la o echipa de specialistii in reparatii televizoare LCD la domiciliu, aspect care ar putea sa va provoace o lacuna neplanificata in buget.

  1. Lipsa imaginii de sine statoare – daca remarci aceasta problema, primul pas pe care ar trebui sa il faci se raporteaza la inchiderea televizorului, urmata de repornirea sa. Inainte, asigura-te ca verifici fiecare conexiune in parte. Daca pe ecran iti apare un mesaj de alarma, atunci inseamna ca linia DDC a televizorului s-a blocat. Ei bine, orice problema de comunicare cu sursa poate fi usor solutionata, fie de tine sau de catre un specialist care se pricepe in acest domeniu.
  2. Va confruntati cu un ecran de culoare fucsia sau cu inexistenta sunetului? Un alt indicator al lipsei de comunicare a DDC-ului, insa inainte de a trage concluzii pripite dumneavoastra ar trebui sa verificati daca intregul ansamblu de cabluri HDMI este conectat asa cum trebuie. Daca observati ca problema este la cabluri, atunci puteti opta pentru unele ceva mai scurte sau pentru o alta gama de prize. De preferat ar fi sa nu efectuati toate aceste investitii fara a va bucura, in prealabil, de sfaturile unor profesionisti in domeniu. In momentul in care observati ca problema nu capata un contur pozitiv, atunci ar trebui sa continuati tentativa de a-l repara in cadrul unui service specializat precum MMCB.
  3. Purici in imaginea televizorului? De obicei, aceasta dilema poate fi rezolvata facil cu ajutorul conexiunilor si transmisiilor prin intermediul cablurilor HDMI, ceea ce se traduce prin dimensionarea incorecta a cablului. Daca alegeti unul ceva mai mic, asa cum va sfatuiam mai devreme, atunci ar trebui ca transmisia datelor sa se imbunatateasca intr-o maniera semnificativa. In plus, aceasta alegere va spori integritatea semnalului.
  4. Oscilatia imaginii pe ecran. Doua motive stau la baza acestei probleme des intalnite in tehnologia LCD, unul datorandu-se faptului ca linia DCC nu functioneaza la capacitate maxima, fiind suprasolicitata, cel de-al doilea fiind asociat erorilor multiple survenite de la canalele video tip TMDS.