city paris

Obiectivele turistice mai putin conventionale din Paris – un traseu in trei pasi

O escapada de scurta durata in Orasul Luminilor nu iti va permite sa vizitezi cele mai renumite monumente din capitala franceza, insa asta nu inseamna ca nu te poti bucura de spiritul romantic al acestui oras daca Turnul Eiffel, Champs – Elysees-ul sau Catedrala Notre Dame nu se afla in orarul tau.

Arcul de Triumf este o alternativa originala pentru Turnul Eiffel

Interesant este faptul ca vederea pe care o poti admira din cel mai inalt punct al Arcului de Triumf este una cu o deschidere de 360 de grade, la acest plus adaugandu-se faptul ca ai ocazia de a admira Parisul cu tot cu Turnul Eiffel inclus in peisajul sau. Exceptand coada mult mai limitata la care trebuie sa astepti, un alt avantaj se raporteaza la pretul diminuant in raport cu tariful pe care il vei plati pentru a vizita Turnul Eiffel. Asadar, scapam de aglomeratia eterogena care inconjoara in fiecare weekend Turnul Eiffel si ne bucuram de o priveliste mirifica de deasupra Arcului de Triumf. Inceput mai mult decat promitator pentru un city break atipic in Paris, nu-i asa?

Catedrala Madeleine – o sursa de inspiratie pentru cei ce apreciaza personalitatea lui Napoleon

Numele inspirat din romanul lui Victor Hugo nu va fi suficient sa  va convinga sa lasati catedrala Notre Dame deoparte in detrimentul bisericii ce poarta acest nume. Insa, daca punem la un loc arhitectura inspirata din perioada renascentista, decorul impresionist si faptul ca intregul templu a avut drept sursa de inspiratie gloria armatei lui Napoleon, atunci aceste trei argumente ar trebui sa va convinga de faptul ca „Madeleine” va merita vizita intr-o dupa -amiaza linistitia. Nici nu veti fi pusi in situatia de a petrece jumatate din zi pentru a vizita un singur monument si nici nu veti consuma foarte multi bani vizitand acest templu impresionant.

Spune-ti pas somptuosului Champs – Elysees

Acesta si-a pierdut in ultimul timp farmecul tipic frantuzesc, globarizarea punandu-si tot mai aprig amprenta asupra acestuia. Motivul? Ineditul locas al Parisului a inceput sa fie apretat de magazine lipsite de bun gust, de cersetori, dar si de alte persoane care incearca sa faca un ban cinstit din diversele activitati comerciale pe care le intreprind.

O alternativa mai putin conventionala pentru Champs Elysee poate fi reprezentata de una dintre galeriile acoperite din pasajele parisiene. Cum le puteti identifica? Maniera cea mai simpla este aceea dupa nume, cele mai cunoscute fiind „Vivienne”, „Passage des Panoramas” si „Choiseul”. Va lasam pe dumneavoastra sa le descoperiti specificul, atat din punct de vedere al restaurantelor, cat si al suvenirurilor cu care puteti pleca acasa.