pasiune

Pasiunea mai presus de toate

Așa cum v-am anunțat deja, vineri seara am fost la un concert de excepție susținut de niște oameni talentați, cum rar au ajuns în Alba Iulia.Mozart Rocks au urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor și au adus în fața unei săli pline un spectacol de sunet, lumină și emoție. Este admirabilă munca pe care au depus-o cei care au inițiat acest proiect, este uimitor nivelul la care au ajuns și modul în care au reușit să transpună piesele unor clasici în interpretarea excepțională a unor rockeri cu chitări electrice. Au avut în spate 55 de instrumentiști de la Filarmonica “Transilvania” din Cluj-Napoca, alți oameni pasionați pentru care îndeplinirea actului artistic nu cunoaște limite. Rezultatul combinației dintre muzica făcută cu chitară electrică și muzica făcută de instrumentele celor din filarmonică este gru de imaginat fără al asculta, dar este cu totul și cu totul special.

Sâmbătă am fost pe stadion la finala Cupei României la Rubgy Roșia Montană Gold Corporation dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi RCM UV Timişoara. A fost un meci încins pe o vreme nu tocmai potrivită pentru sport. Vremea nu a contat pentu niciunul dintre jucătorii care au intrat pe teren. Au luptat pentru victorie din primul până în ultimul minut. S-au bătut pentru fiecare metru câștigat, au jucat cu pasiune pentru fiecare minge. E bine cunoscut faptul că din rugby nu se câștigă prea mulți bani și cu siguranță se câștigă infinit mai puțini decât din fotbalul de același nivel. Așa că nu putem spune că jucătorii au luptat foarte mult pentru avantajele financiare. Este mai puțin important faptul că cei de la Timișoara au câștigat meciul și au pus mâna pe Cupa României spre marea bucurie a bloggerilor și suporterilor bănățeni ajunși la meci, deoarece, cu doar o săptămână în urmă, Baia Mare a câștigat Campionatul de Rugby a României, deci, până la urmă, toți au ieșit învingători.

Care este legătura dintre cele două evenimente? Pasiunea cu care acei oameni își fac meseria. Pasiunea pentru muzică și artă i-a împins pe cei de la Mozart Rocks să demareze acest proiect, să-l perfecționeze și să-l aducă pentru a 10 oară în fața publicului. Pasiunea i-a determinat pe cei de la Filarmonica “Transilvania” să se alăture acestui proiect și să-i “dea viață”.

Tot pasiunea este cea care i-a împins pe rugby-iști într-un joc dur, poate prea puțin plătit pe măsura sacrificiilor, dar care le aduce satisfacția unei reușite muncită din plin. Degeaba ai talent și antrenament dacă nu este pasiunea cea care te îndeamnă să lupți pentru victorie.

Cele de mai sus sunt doar două exemple care dovedesc că poți reuși în viață dacă pui pasiune în ceea ce faci.