Blog personal - Mihai Grigorescu | Politica Facebook devine usor inspaimantatoare
16203
post-template-default,single,single-post,postid-16203,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Facebook

Politica Facebook devine usor inspaimantatoare

Facebook are niste abilitati de identificare ale oamenilor care sunt putin iesite din comun, chiar daca la prima vedere nu pare asa, la o analiza mai ampla vedem ca Facebook stie mai multe lucruri despre noi decat am putea crede.

Pe langa faptul ca ne stie prietenii, conversatiile pe care le avem, lucrurile care ne plac sau nu, dar ne stie si locatia, putand ca la finalul zilei sa traseze o harta cu toate locurile prin care am fost de-a lungul orelor.

O intamplare ciudata i s-a intamplat si unui psihiatru de origine americana, aceasta nu foloseste Facebook-ul chiar in fiecare zi si considera ca nu si-a dat date explicite despre viata ei personala, insa, cu toate acestea, de fiecare data ii apareau la sugestii pacientii pe care aceasta ii consilia.

Problema psihiatrei era faptul ca dorea ca viata profesionala sa fie despartita fata de cea personala, insa Facebook a reusit sa o combine fara acordul ei. Ea era panicata si de faptul ca avea tot felul de pacienti, de la persoane agresive pana la persoane predispuse la a se sinucide, iar cu siguranta nu dorea sa aiba de-a face cu asa ceva si in timpul liber.

In cele din urma a descoperit de unde veneau toate aceste sugestii, dupa multe cautari, evident. Problema venise datorita faptului ca si-a trecut in profil numarul de telefon, iar pe baza acestuia primea in permanenta sugestii cu pacientii pe care ii avea.

Iata deci ca trebuie sa fim foarte atenti la ce divulgam pe cea mai mare retea de socializare, orice mica actiune de-a noastra ne poate afecta intr-o oarecare masura. Asa ca in cazul in care doriti sa aveti o viata cat mai privata cu putinta, incercati sa nu divulgati chiar foarte multe lucruri pe Facebook.