Blog personal - Mihai Grigorescu | Povestea restului de la casa
16019
post-template-default,single,single-post,postid-16019,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Povestea restului de la casa

Se intampla destul de des ca la cumparaturi, la casa, sa primim rest 10, 20 de bani, pe care, cu o generozitate demna de bugete mai bine situate, il lasam acolo. Si, in anumite conditii, asta se intampla chiar mai mult de o data pe zi.

Facem si eu la fel, pana cand o dta, cand a trebuit sa platesc, aveam doua hartii de 100 de lei si cumparaturile mele valorau 100.40 lei.

I-am dat prima hartie de 100 de lei si apoi m-am scotocit prin geanta si mai mult de 20 de bani rataciti nu am gasit, asa incat am intins casierei hartia a doua de 100 de lei. Speram, recunosc, ca imi va spune ca ii dau data viitoare, oricum in mod normal cu o regularitate de ceasornic imi faceam cumparaturile la magazinul respectiv si niciodata nu luam maruntisul de 10,15, 20 de bani care ramanea. Greseala mea.

Cand casierita mi-a schimbat hartia de 100 de lei pentru 20 de bani, m-am suparat. Nu pe ea, in fond ea facuse ceva corect. M-am suparat pe mine, ca risipesc maruntisul in loc sa il pastrez si patesc apoi de-astea. Mi-o merit, deci. Dar din ziua aceea am luat mereu restul la casa. Si bonul, ca tot s-a discutat si para discutat despre povestea cu Loteria Bonurilor Fiscale. Nu o sa ma imbogatesc din maruntis, o stiu. Dar macar voi face economie. Putin cate putin.

Voi cum procedati la casa, luati restul, acei cativa banuti sau ii lasati acolo?