PRbeta a ridicat ştacheta

Săptămâna trecută, în perioada 11-13 mai, m-am perindat prin Timişoara în scopuri de PRbeta, prima conferinţă regională de PR 2.0 organizată de Cristina şi Nebuloasa. A fost un eveniment pe care l-am aşteptat cu interes, la care mă bucur că am reuşit să ajung şi care a beneficiat de un succes răsunător atât datorită speakerilor ce au luat cuvântul cât şi a organizării profesioniste. Oameni din on-lineul ardelean şi nu numai, au umplut joi sala de conferinţe a hotelului Timişoara. Bloggeri, jurnalişti, studenţi la relaţii publice, oameni de PR sau simpli curioşi au ascultat şi au discutat despre concepte, strategii sau campanii de comunicare în on-line.

În calitate de blogger am aflat lucruri interesante pentru ceea ce înseamnă comunicarea şi relaţiile publice în blogging, care sunt metodele corecte pentru un PR bun şi care sunt beneficiile care pot fi dobândite dacă se aplică metodele respective. Am întâlnit oameni cu ani grei de PR în spate, oameni care au condus campanii celebre şi care au fost dispuşi să împartă şi cu ceilalţi ideile lor. I-am ascultat pe toţi şi am încercat să asimilez tot ceea ce avea fiecare mai bun de împărtăşit. Multe idei utile despreinse din prezentările lor, foarte multe de învăţat de la ei.

Oameni precum Monica Jitariuc Soare de la The Practice, Bogdana Butnar de la Google,Alex Negrea de la BCR, Ana Bulgăr de la Petrom, Bobby Voicu de la Intact sau Bogdan Theodor Olteanu au vorbit despre metodele lor, despre campaniile desfăşurate, despre modul în care au ajuns nume mari în domeniul comunicării şi al relaţiilor publice în lumea 2.0. Lista completă a speakerilor ce au luat cuvântul o găsiţi aici.

În altă ordine de idei, am regăsit Timişoara, după 6 ani, ca un oraş mult mai european decât restul ţării. Oameni faini, calzi, calmi, dispuşi să-ţi fie apropiaţi. Un oraş cu nume mari în ceea ce priveşte brandurile naţionale şi internaţionale. Un centru istoric deosebit într-un oraş cu o continuă dezvoltare economică. În cele două zile cât am zăbovit pe acolo, de atmosfera caldă, de sete şi chiar şi de foame mi-au ţinut oamenii din Little Pub, localul lui Ovi Sîrb şi Andrei Crivăţ unde se poate bea o excelentă bere nefiltrată de la Clinica de bere.

Fără îndoială, PRbeta a ridicat ştacheta la un nivel foarte înalt pentru ceea ce înseamnă o conferinţă despre comunicare 2.0 în România, nimic altceva decât un lucru extrem de benefic pentru toată lumea. Felicitări mele merg către Cristina, Nebuloasa şi Cristi Sitov (“fără de care nu se putea”) pentru prima ediţie şi aşteptăm, cât de curând, ediţia nr. 2!