prepelite

Prepelite ouatoare – o activitate profitabila sau un hobby

Despreprepelite ouatoare se stie ca acestea au fost crescute si domesticite din cele mai vechi timpuri, iar in zilele noastre aveti optiunea de a creste prepelite ouatoare fie ca si o activitate profitabila, fie ca si un hobby doar.

De ce este cresterea de prepelite ouatoare o activitate profitabila

Din acest punct de vedere putem enumera numeroase motive pentru care cresterea de prepelite ouatoare va poate aduce profituri semnificative.

Aceste pasari sunt dupa cum am mentionat foarte cautate atat pentru carnea lor alba si cu putine grasimi cat si pentru ouale care sunt cunoscute a avea numeroase efecte benefice.

Consumul de carne de prepelita este din ce in ce mai raspandit intrucat carnea alba a acestora este potrivita si pentru persoanele care tin diverse diete.

Despre oua de prepelita ouatoare se stie de mult timp ca acestea sunt extrem de cautate si consumate din varii motive, sunt o adevarata terapie in numeroase afectiuni. Aceste oua provenite de la prepelite ouatoare sunt foarte bogate in proteine si vitamine, astfel ca pentru persoanele care nu sunt adepte ale pastilelor de diverse tipuri continand vitamine si minerale necesare unei bune functionari ale organismului, ouale de la prepelite ouatoare sunt o alternativa ideala.

Astfel ca aceste oua de la prepelite ouatoare sunt si foarte satioase, deci, inca o data, pentru persoanele care doresc chiar sa aiba un regim alimentar sanatos si totodata sa piarda in greutate, acestea sunt o alternativa ideala diverselor produse utilizate si comercializate in acest scop.

Cresterea de prepelite ouatoare ca si hobby

Aceste proces de crestere de prepelite ouatoare poate fi si un hobby interesant, aceste pasari nu sunt foarte pretentioase si va pot oferi o ocupatie placuta si relaxanta si totodata va pot aduce si profituri financiare. Astfel ca cresterea de prepelite ouatoare poate fi in fapt un hobby productiv.

Avantaje in a creste prepelite ouatoare in loc de gaini

Cu siguranta multi dintre dvs. v-ati gandit si la varianta mai comuna de a creste gaini in loc de prepelite ouatoare, insa este indicat sa luati in considerare o serie de avantaje care provin din cresterea de prepelite ouatoare in comparatie cu cresterea de gaini.

Astfel aceste prepelite ouatoare necesita in primul rand un spatiu mic de exploatare si totodata cresc mult mai repede. Respective prepelite ouatoare ating maturitatea la varsta de circa 5-6 saptamani, iar in plus, puii de prepelite ouatoare sunt foarte independenti si se pot hrani singuri la doar cateva zile de la iesirea din ou. In plus, la prepelite ouatoare veti avea parte de o cantitate mai mare de oua, adica de circa 365 oua pe an, in plus va fi o cantitate de oua continua. Cheltuielile dvs. pentru echipamente la prepelite ouatoare vor fi minime, in plus aceste prepelite ouatoare sunt si foarte rezistente. Exista situatii in care aceste prepelite ouatoare nu vor avea nevoie de nici un vaccin toata viata in conditiile in care dvs. le veti ingriji in mod corespunzator.