eticheta produs

Problema globală cu etichetarea produselor

Un nou studiu demonstreaza faptul ca oamenii sunt inselati atunci cand vine vorba de eticheta care se afla pe fructele de mare cumparate din magazin. Se intampla de foarte multe ori ca acestia sa cumpere produse pe care nu le doreau, eticheta spunandu-le in schimb ca acestia au facut alegerea dorita.

Din ce s-a demonstrat pana acum in America, se pare ca una din cinci mostre de fructe de mare erau etichetate gresit, oamenii cuparand altcvea decat era scris pe eticheta.

Un alt lucru destul de grav referitor la fructele de mare este faptul ca acestea pot contine diverse toxine sau alte tipuri de alergeni, iar daca acest lucru nu este mentionat pe eticheta, se poate ajunge la niste probleme mult mai mari.

Bolile autoimune sunt cele mai periculoase urmari ale acestor alimente, deoarece daca nu exista eticheta corecta, nu se poate spune fidel ce se gaseste si ce nu se gaseste in fructele de mare pe care le cumparam de la magazin. Un alt lucru demn de remarcat cand vine vorba despre aceste fructe de mare consta in faptul ca unele prezinta urme de mercur.

Acest fapt a fost constatat in urma analizelor facute pe diverse sortimente de peste care se ala in momentul de fata pe piata. Riscurile sunt mari atunci cand se achizitioneaza aceste produse, mai ales datorita faptului ca unele etichete sunt gresite, iar informatia care reiese de pe o anumita eticheta nu este in concordanta cu informatia reala. Aceasta situatie dauneaza si lanturilor de aprovizionare si furnizare deoarece etichetarea gresita poate duce usor in eroare.

Practicile frauduloase a persoanelor care prind peste ilegal ajung sa monopolizeze piata, din acest motiv apar si problemele cand vine vorba despre etichetare, dar si de lucrurile similare acesteia. Cel mai bine este sa fim foarte atenti.