Renunta la EGO!

Eul nu dorește să împărtășești, să fii fericit pentru ceilalți, să te arăți vulnerabil, compătimitor și empatic. Acest lucru pare de fapt o luptă internă; pe de o parte, există această parte a voastră care dorește să facă bine pentru alții, pe de altă parte, există egoismul ego-ului, gelozie, invidie, nevoia de a vă pune pe primul loc, de a vă gândi doar la propria dvs. bunăstare.

Pentru a ieși din mintea ego-ului, trebuie să renunți la cine ești în mintea ta, trebuie să te schimbi în interior.

Când vorbim despre fericirea altora, rețineți că avem de-a face cu cea mai groaznică emoție umană – gelozia. Deci nu este vorba doar de a nu fi egoist, ci de a acționa în consecință. Când mă gândesc să rămânem la curent cu momentul prezent, nu este vorba de a cunoaște, este de a avea discernământul pentru a alege cu înțelepciune, de a fi coerent între intenția noastră, gândurile noastre și acțiunile noastre trupești.

Treaba noastră este să ne aliniem cu conștiința universală. Pentru a experimenta care este esența ființei tale, suntem complete, chiar aici, acum.

După cum menționează Eckhart Tolle în cartea sa Un nou pământ: „Nu devii bun încercând să fii bun, ci prin găsirea bunătății care există deja în tine și permițând apariția acestei bunătăți. Dar poate apărea doar dacă ceva fundamental se schimbă în starea ta de conștiință.”