Blog personal - Mihai Grigorescu | Reputatia on line. Unde iti inregistrezi domeniile?
16012
post-template-default,single,single-post,postid-16012,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Reputatia on line. Unde iti inregistrezi domeniile?

Ai o pasiune, Inteleg, si eu am. Pe aceeasi: scrisul. Dintre toti cei care scriu on line, foarte putini ajung sa castige, bani, majoritatea numai investesc. De la aceasta idee s-a nascut si articolul de azi: ai putea sa economisesti, chiar si cand pasiunea ta este costisitoare?

De fapt nu e neparat costisitoare, o stiu foarte bine posesorii blogurilor de pe platformele gratuite Blogger si WordPress, dar, cu putine exceptii, acestia nu reusesc sa produca din pasiunea lor nimic. Evident, nu scrie nicaieri ca pasiunea trebuie, obligatoriu, sa si produca bani, dar cred ca undeva sta ascuns in sufletul nostru gandul ca ce bine ar fi daca s-ar putea si speranta ca intr-o zi am putea sa facem ce ne place cel mai mult si sa fim si platiti pentru asta.

Poti sa faci eforturi, sa scrii bine , sa fii genial si toate cele si sa fii recunoscut pentru valoarea ta, in ciuda faptului ca activezi pe o platforma gratuita pe care ti se poate oricand taia macaroana. Cunosc cel putin o persoana care a reusit si o respect de nu mai pot,pentru ca inainte sa dau cu ochii de ea online, credeam ca este imposibil. Imposibil nu este, dar e mult mai greu, dupa umila mea parere.

Poti sa mergi mai departe de atat si sa faci o investitie in pasiune: un domeniu de internet. Un .ro daca te simti in bani, un .com, sau .eu sau chiar.info daca te strage portofelul. Dar daca vorbim de economisire trebuie sa recunosti ca 50 de euro, sau pe acolo, cat te costa un domeniu .ro pe viata este cam suma pe care o vei da in 5 ani de blogareala pe alte tipuri de domenii, ca ele se reinnoiesc anula si din ce in ce mai scump. Asa incat ideea asta de economisire depinde de perspectiva: pe termen lung sau pe termen scurt?

Distractia insa nu se termina aici. Dupa ce alegi domeniul, iti trebuie gazduire. Ideal este sa le iei pe amandoua de la aceeasi fie\rma, putand astfel beneficia de reduceri importante. Iar cand alegi firma, pretul este un criteriu, dar nu singurul si…trebuie sa o spun, nu si cel mai important. Munca ta trebuie sa fie in siguranta. Sa fie accesibila tot timpul publicului pentru care scrii, altfel vei peirde, rand pe rand, cititorii care te vor cauta si nu te vor mai gasi pentru ca nu iti merge site-ul/ blogul. Si atunci la ce te uiti cand alegi inregistrare domenii sau/si gazduire web?

Dragii mei, te uiti la reputatia firmei repective pe piata. la vechimea ei, la cei care au ales-o si sunt multumiti.

Cand ai un client ca una din bancile comerciale romanesti, automat devii o alegere inspirata pentru potentialii alti clienti, pentru ca, sa fim seriosi, trebuie sa faci treaba buna ca sa sustii din punct de vedere al securitatii si gazduirii on line un gigant cum este okazii sau o institutie financiar bancara. Nu iti permiti sa dai rateuri, pentru ca asta se va reflecta in activitatea firmelor care ti-au acordat increderea. Gazduire.ro are asemenea clienti. Poti fi si tu urmatorul.