Blog personal - Mihai Grigorescu | Restaurantele de top din inima Bucurestiului
15599
post-template-default,single,single-post,postid-15599,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
restaurant nunta

Restaurantele de top din inima Bucurestiului

Desi bucataria romaneasca nu este la fel de celebra pe plan international asa cum este cea frantuzeasca ori cea italieneasca, restaurantele din peisajul tarii noastre, ori cel putin din capitala, se ridica la asteptarile turistilor. Insa, ca in orice alta situatie, acestia trebuie sa stie cu exactitate locatiile carora trebuie sa le calce pragul, asta pentru a nu-si potenta sejurul cu „dezamagiri culinare”.

The Artist, localul unde trebuie sa platiti putin mai mult, insa fiecare preparat in parte isi va merita investitia. Un festin senzorial care o sa va schimbe perceptia asupra mancarii. De incercat este meniul de degustare, unul fara egal in peisajul bucurestean.

Casa Mino, coltisorul intim din zona Militari. Desi nu este un local pe care il veti auzi pe buzele tuturor celor din jur, restaurantul de nunta Casa Mino si-a castigat statutul privilegiat in acest tip prin intermediul meniului sau vast, specialitatile bucatarului fiind „Tigaia rustica” si cotletul „Casa Mino”.

Prime Steaks & Seafood, in incinta celebrului hotel „Radisson”. Interesant este faptul ca in acest restaurant se serveste unul dintre cele mai gustoase steak-uri din lume, respectiv „Irish Herford Prime”. Desi este putin cam scump, acesta este un local select ce impresioneaza prin serviciile si ambientul oferit clientilor.

The London Street Atelier & Bistro, restaurantul in care aveti oportunitatea de a degusta cei mai savurosi carnaciori din capitala. Un local restrans, care ofera clientilor un sentiment intim, jovial. La fiecare vizita va veti putea bucura de compania chef-ului, care este si proprietarul localului. Tocmai din aceasta cauza aveti la indemana optiunea de a-i cere, personal, orice sfat sau sugestie culinara.

Roberto’s, restaurantul cu specific italienesc din incinta hotelului Hilton. Asa cum va imaginati, faimosul hotel merita sa se bucure de un restaurant pe masura asteptarilor clientilor sai. Chef-ul localului, inovativul Marco Magro, este un adevarat guru al bucatariei italiene, orice meniu conceput de geniul sau fiind o creatie bogata in ingrediente sanatoase, apetisante si satioase.

Modigliani, restaurantul din incinta impozantului hotel Intercontinental. Interesante sunt resursele culinare pe care le fructifica chef-ul acestui restaurant select, recunoscut in Bucuresti prin prisma fripturilor delicioase pe care le pune la dispozitia vizitatorilor. Asa cum declara si bucatarul acestui local, carnea provine in egala masura din Argentina si din Noua Zeelanda.

Deutsche Kneipe, restaurantul cu specific german deschis tuturor buzunarelor. Majoritatea restaurantelor incluse in top fac parte din categoria celor prea putin accesibile oamenilor obisnuiti, iar din aceasta cauza topul este completat de rusticul restaurant cu origini in orasul Munchen. Deschis la initiativa unui cuplu din Germania, restaurantul si-a amplificat notorietatea in Bucuresti prin intermediul preparatelor autentice, respectiv snitzelul si berea germana.