Foraj de put in Craiova

Resursele de apa nu sunt suficiente pentru locuitorii din Bucuresti si Ilfov

Sau cel putin asa afirma specialistii.

De ceva timp, atat Bucuresti cat si intregul Judet Iflov se confrunta cu un deficit de apa, iar furnizarea unei ape potabile catre locuitori pare sa dureze mai mult decat era estimat datorita birocratiei. Cu toate ca autoritatile locale cauta solutii pentru a rezolva aceasta problema, oamenii, in special agricultorii, au nevoie de aceste resurse de apa pentru a putea intretine plantatiile.

Cozile de la fantanile potabile, dar si de la izvoare s-au intensficat odata cu venire perioadei caniculare, oamenii cautand alternative pentru a avea acces la apa potabila. De cele mai multe ori, lipsa ploilor care conduce la seceta aduce fermieri in pragul de a pierde recolte intregii, insa cu ajutorul forajelor, acestia reusesc sa intretina o umiditatea a plantelor necesara pentru dezvoltarea acestora.

Forajele de fantani si puturi au devenit tot mai raspandite in judetul Ilfov, tocmai datorita faptului ca aici este o zona fertila, unde panza freatica nu este la o mare adancime, iar sapaturile pentru a avea acces la apa dureaza destul de putin din momentul in care se apeleaza la o echipa specializata in foraje puturi Bucuresti si Ilfov. In comunele din Ilfov, chiar si in micile orase unde majoritatea locuintelor sunt case, forarea fantanilor este mult mai simpla si, avand in vedere ca reprezinta o resursa constanta de apa, oamenii au devenit mult mai deschisi si receptivi la ideea de a forma grupuri pentru a avea acces la apa.

Resursele de apa din Ilfov au fost afectate din cazua sistemului vechi prin care se realizeaza alimentarea gospodariilor, dar si a blocurilor din orasul Bucuresti, iar o solutie buna la aceste probleme sunt forajele care au rolul de a asigura in permanenta o sursa de apa nelimitata. In momentul in care forajului unui put sau fantana este realizat, se alege locul in care se vor executa sapaturile cu ajutorul unor echipamente profesionale, se testeaza apa intr-un laborator pentru a verifica daca este potrivita pentru consum si mai apoi incep lucrarile efective.