vot

Rezultatele primului exit-poll

Exit-poll-ul de diseară ne va prinde cu voma la gură. Şi n-aş vrea să văd spumele celor care l-au idolatrizat pe Băsescu. N-aş vrea să văd nici teama maro din pantalonii celor care au votat cu Băsescu de frica mogulilor, de frica lui Iliescu, a lui Vanghelie, Hrebenciuc şi a celorlalţi gealaţi care vin la pachet odată cu Geoană.

Românii rămaşi şomeri şi pe drumuri din cauza forfetarului nu vor vota cu anti-mogulii, ci cu cei care speră că le vor da de lucru. Românii speră într-o abordare nouă a lucrurilor şi vor să-şi şteargă cu dosul mânecii amarul pe care l-au înghiţit când i-a lovit criza.

Eu nu mi-am şters încă scârba de pe suflet. Am avut-o în gât când am pus ştampila şi o voi mai avea încă 5 ani, pentru că nu mă încălzeşte niciun candidat într-atât cât să cred că pozează în salvator al României.

Grav este că votul de azi nu ne oferă speranţe, ci subterfugii, surogate construite din minciuni. Nu mai avem dreptul la speranţa în bine, ci ducem ştampila pe buletin ca să nu ne fie mai rău. Nimic nu se va schimba diseară. Nici mâine, nici peste 3 luni, nici peste 5 ani. Vom fi ce-am fost şi mai puţin decât atât.