Blog personal - Mihai Grigorescu | Sa parcurgem impreuna caracteristicile de baza ale unui D – SLR
15627
post-template-default,single,single-post,postid-15627,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
curs foto

Sa parcurgem impreuna caracteristicile de baza ale unui D – SLR

Senzorul

Pe suprafata senzorilor se afla pixelii responsabili cu imaginea, mai precis cu rezolutia acesteia. Astfel, cele „entry – level” beneficiaza de 12 megapixeli, in timp ce aparatele de fotografiat destinate profesionistilor pot ajunge si la 24 de megapixeli. Diferentele nu sunt unele majore pentru utilizatorul propriu – zis, ele neafectand calitatea imaginii in ansamblu, ci doar portiunile pe care urmeaza sa le decupati din acestea. Asadar, numarul de megapixeli nu ar trebui sa fie criteriul principal pe baza caruia selectati DSLR-ul.

Vizorul

Din acest punct de vedere, optiunile sunt doua la numar. Pe de-o parte, exista vizorul optic, care se caracterizeaza prin faptul ca ofera utilizatorului acces direct la cadrul imortalizat. Pe de alta parte, avem vizorul electronic. Avantajul celui electronic este ca ofera posibilitatea de a vedea fotografia in forma sa finala, insa acest lucru poate fi putin obositor pentru ochiul uman. Bineinteles, daca vorbim despre un aparat de fotografiat de ultima generatie, atunci starea de oboseala  nu mai poate fi luata in calcul, vizorul electronic al unui DSLR de top ajungand la un cu totul alt nivel al performantei.

Sistemul de stabilizare al obiectivului

La marile branduri, precum Nikon si Canon aceasta trasatura este marcata prin intermediul unor abrevieri, pentru prima fiind VR fiind cea de referinta, in timp ce pentru al doilea brand urmarim sintagma „IS”. Din acest punct de vedere, cele mai performante sunt aparatele propuse de brandul Sony, gama DSLR infatisand sistemul de stabilizare inclus direct in ansamblul aparatului.

Sistemul de focalizare

Daca veti lua parte in mod activ la un curs foto, cei de acolo va vor invata cum sa va folositi de sistemul de focalizare pentru a imortaliza cadre perfecte. Insa, capacitatea de focalizare tine exclusiv de performantele DSLR-ului pe care l-ati achizitionat. Din punctul de vedere al specialistilor, intervalul de [9, 11] puncte de focalizare ar trebui sa fie unul mai mult decat suficient pentru o persoana aflata intr-un stadiu mediu de invatare.

Conexiunea wireless

Un DSLR cu performante medii are un sistem wireless in ansamblul sau, trasatura tot mai cauta prin prisma faptului ca majoritatea persoanelor aleg sa isi uploadeze pe Facebook, Instagram ori Twitter fotografiile cu o calitate de invidiat.

Display-ul

Ultima trasatura pe care o amintim, insa una foarte importanta pentru persoanele care vor sa fotografieze confortabil indiferent de pozitia pe care o au la momentul respectiv. Functie deosebit de utila, mai ales daca doriti sa imortalizati subiecti aflati in miscare.