Sanatatea mintala - un element important in viata noastra - I

Sanatatea mintala: un element important in viata noastra – I

In viata noastra de zi cu zi, prioritizam multe lucruri importante pentru a indeplini obiectivele si visurile pe care dorim sa le realizam. Printre lucrurile importante se numara finalizarea sarcinilor de lucru, intalnirea cu prietenii nostri si, in sfarsit, ingrijirea bunastarii noastre fizice. De fapt, uitam adesea o parte importanta din noi insine, care este sanatatea mintala si mintea.

Natura cheie a mintii este de a gandi; tinde sa sara de la un gand la altul ceea ce duce la ingrijorare constanta. Unul dintre motivele care pot face mintea ingrijorata este necunoasterea viitorului sau orice astepta in acest scop. Calugarul Revolutiei Pacii LP John ofera o solutie a naturii teoretice a mintii ingrijoratoare, care intreaba: „Daca cineva nu poate controla rezultatul imprevizibil, atunci de ce sa-ti faci griji? Daca se poate controla rezultatul final previzibil, atunci de ce sa va faceti griji? ” Aceasta teorie a functionat pentru mine pana acum in calmarea naturii prea ganditoare a mintii mele umane.

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca „sanatatea mintala este o stare de bine in care un individ isi realizeaza propriile abilitati, poate face fata stresului normal al vietii, poate lucra productiv si este capabil sa aduca o contributie in comunitate”. Deci, este sigur sa concluzionam ca ingrijirea mintii noastre poate imbunatati sanatatea noastra mentala si poate incuraja gandirea pozitiva, care influenteaza interactiunile pozitive ale omului.