Schimbarea: va place sau nu, este necesara totdeauna | Partea a II – a

În unele ocazii, cele mai bune cuvinte sunt cele pe care  nu le folosesti.

Fii atent și ascultă în tăcere împrejurimile tale, în loc să lupți împotriva condițiilor din viața noastră; ar trebui să permitem lucrurilor să își ia cursul natural, dacă este natural, este bine. În timp ce mulți dintre noi ne trezim în zilele noastre cu mai multe „do-dos” stivuite pe lista noastră și un sentiment de urgență pentru a duce la bun sfârșit lucrurile, este puternic să considerăm că există o ordine naturală în tot ceea ce facem. Dacă ne acordăm și urmăm ordinea, lucrurile se termină eficient, eficient și fără eforturi suplimentare. Dacă mergem împotriva comenzii, este nevoie de timp și energie suplimentară pentru a finaliza lucrurile și, în unele cazuri, nu se va face nimic, oricât de greu am încerca.

Să luăm o scriere, ca aceasta pe care o citiți de exemplu. Dacă vă simțiți neinspirat și obosit, nu vă obligați să scrieți un capitol perfect. În schimb, recunoaște direcția naturii și ai grijă de tine, poate mergi la plimbare. Apoi, când te simți inspirat și motivat, profită și scrie cu mare ferocitate și hotărâre. Aceasta înseamnă – a recunoaște prin a fi conștient și a acționa în consecință. Unele persoane interpretează implicit „mindfulness” sau „meditația” ca ceva pasiv, relaxat sau leneș. În ochii echanimității, există deseori momente de acțiune, dar dacă nu este necesară nicio acțiune bazată pe legile obținerii unei conștientizări clare, atunci să faci ceva poate fi exagerat.

Totul este să ne dăm seama când eforturile noastre sunt utile și când sunt irosite, cu viziunea corectă, concentrarea corectă, gândirea corectă și efortul corect.