Schimbarea: va place sau nu, este necesara totdeauna

Rezistăm adesea schimbărilor. Dar schimbarea este cheia vieții, deoarece, în ciuda schimbării aparent dureroasă, este întotdeauna necesară.

Ce mă tem, mă ține în siguranță

Majoritatea dintre noi tind să se stabilească în zona noastră de confort, ne este frică de schimbare sau de ceva nou. Avem tendința să ne obișnuim cu rutina și rutina și începem să iubim asta ca singura opțiune disponibilă pentru noi. Apoi, se instalează un fel de compresență mentală și nu vrem să modificăm asta. Poate pentru că nu mai sperăm la lucruri mai bune sau poate pentru că trăim în convingerea că fiecare sfârșit este dureros și nu duce la ceva mai bun.

Fiecare schimbare este importantă și fiecare schimbare este semnificativă în sine. Ceea ce părea negativ sau dureros la început se poate transforma în ceva nou; într-un nou început, un mod nou, o nouă direcție, o nouă oportunitate, o viață nouă sau chiar un nou. Schimbarea deschide adesea calea către ceva mai bun – și dacă nu chiar mai bine, cel puțin diferit. În diferență se află impulsul și progresul vieții.

Pe de altă parte, aceasta trebuie să se nască în interiorul tău; din moment ce nu aveți puterea, mulțumiți lui Dumnezeu și nici capacitatea de a face lucrurile să se întâmple așa cum doriți. Pentru a înțelege acest lucru, să ne uităm la această comparație între râuri și mări și sutele de fluxuri:

Râurile și mările sunt mai puternice decât fluxurile. Sunt mai mari, mai profunde și mai puternice. Fără să curgă apa din sute și mii de pârâuri, râurile și mările nu ar fi ceea ce sunt. Râurile și mările pot fi puternice, pentru că sunt gata să primească. În mod similar, la fel ca râurile și mările, trebuie să fii gata să primești … Pentru a primi apă de la pâraie, râuri și mări trebuie să se scufunde în jos.