Blog personal - Mihai Grigorescu | Sfaturi pentru tunderea gazonului
16337
post-template-default,single,single-post,postid-16337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
tunderea gazonului masina de tuns iarba

Sfaturi pentru tunderea gazonului

Daca nu stii cum sa tunzi gazonul, desi ai la indemana tot ce ti-ar trebui, nu te descuraja, nu e niciodata prea tarziu sa inveti ucm sa faci asta. Pana la urma e vorba de un gazon, nu ai nevoie de prea multa forta, efort fizic si expertiza, dar ai ambitie pentru ca stii cat de bine e sa nu fie nevoie sa te bazezi pe altcineva sa-ti faca un anumit lucru.

Tot ce iti trebuie este o masina de tuns iarba si gazonul buna, putina rabdare si intelegerea modului de functionare a acesteia.

Cum sa tunzi gazonul?

  1. Mai intai de toate cumpara sau imprumuta o masina de tuns iarba. Daca suprafata e mica, recomand un model manual, e mai putin zgomotoasa decat una pe benzina si mult mai usor de folosit decat o masina de tuns iarba electrica. Pentru suprafetele extrem de mari se poate apela chiar la un tractor de tuns iarba.
  2. Asigura-te ca masina e in conditii bune de functionare. Inainte sa incepi, fii foarte atent la zona lamelor pana cand consideri ca totul ar fi in regula si poti pune in miscare masinaria.
  3. Ajusteaza inaltimea rotilor. Se intelege ca inaltimea rotilor trebuie sa fie ajustata in primul rand dupa inaltimea ierbii sau plantelor si in al doilea rand dupa tipul de suprafata. Daca este o zona cu multe denivelari sau una in care iarba este deasa si exista riscul sa ramana neobservate anumite obiecte, e indicat sa folosesti o inaltime mai mare.
  4. Pentru mai multa siguranta incearca sa indepartezi orice obiect din zona. N-ai vrea ca lama masinii tale de tuns iarba sa intre in contact direct cu obiecte dure, cum ar fi pietrele, jucariile, crengi, sticle, cutii sau alte astfel de obiecte. Ganditi-va ca orice contact al obiectului cu lama ar putea face ca acesta sa sara si sa capete o viteza de peste 250 km/h.