oboseala

Sindromul oboselii cronice tot mai prezent

Oboseala cronica este tot mai prezenta in randul oamenilor, fiind tot mai intalnit chiar si in randul tinerilor cu varste sub 30 de ani. Persoanele care sufera de acest sindrom au o manifestare foarte ciudata deoarece acestea se simt in majoritatea timpului obosite, fara puteri si cu lipsa de vlaga.

Totodata, oboseala cronica pe langa starea generala mai vine cu inca cateva efecte, unde putem remarca dureri musculare, insomnii, probleme de momorie sau chiar migrene. Odihna pentru persoanele afectate de acest sindrom nu are nici macar un efect, deoarece si daca se odihnesc suficient au un randament foarte slab spre deloc, iar oboseala intervine imediat.

Problema sindromului pleaca inca de la partea creierului, deoarece acesta este suprastimulat, iar de cele mai multe ori se ajunge la neliniste si la starile prezentate mai sus.

Pana in momentul de fata nu s-a descoperit vreo metoda care sa ajute persoanele care sufera de acest sindrom, drept urmare indivizii afectati pot sa aiba foarte mari dificultati la adaptarea in societatea din zilele noastre. Chiar daca s-au incercat foare multe teste, unde putem marca chiar si tratamente cu mediatori imunologici, hormoni sau antivirale, nici macar un experiment nu a reusit, iar boala a ramas in continuare netratabila.

Studiile pentru aceasta boala au fost facute pana in momentul de fata doar pe persoane voluntare si care sufera de aceasta boala, insa pe viitor se doreste sa se faca o cercetare mult mai amanuntita asupra acestui sindrom care devinde din ce in ce mai raspandit. Cu siguranta in viitorul apropiat se va descoperi un leac pentru tratarea oboselii cronice, insa cercetatorii se axeaza in momentul de fata pe bolile fara tratament pana in momentul de fata care pot fi fatale sau foarte daunatoare pentru organismul uman. Studiile continua, iar cercetatorii spera ca intr-un timp cat mai scurt orice boala sa poata fi tratata.