Somnul si abilitatile cognitive – IV

Somnul iti imbunatateste abilitatile cognitive

Un somn regulat de calitate va ajuta, de asemenea, sa va faceti amintiri, sa invatati lucruri noi si sa va imbunatatiti toate abilitatile cognitive. La randul sau, acest lucru va poate ajuta sa duceti o viata mai implinita si mai semnificativa, facandu-va o persoana mai fericita.

Cand suntem lipsiti de somn, nu putem pastra la fel de multa informatie si nici nu ne putem aminti la fel de usor informatiile pe care le detinem deja. Acest lucru este adesea frustrant si ne poate lasa intr-o stare proasta. Pe de alta parte, capacitatea de a aborda mai usor tot felul de provocari poate creste nivelul nostru de satisfactie.

Ganduri finale
Somnul joaca un rol important in practic fiecare aspect al vietii noastre. Ne ajuta sa ramanem sanatosi, atat din punct de vedere fizic, cat si mental, si are impact asupra modului in care gandim si a modului in care ne simtim. Daca nu va saturati pentru perioade prelungite de timp, puteti duce la cresterea sentimentelor de stres si anxietate, eliminand multa fericire din viata noastra.

Solutia este atat de simpla: dormi mai mult, fara sa te temi ca este o pierdere de timp. Pentru ca somnul va va imbunatati enorm orele de veghe.