Somnul – solutia catre fericire – II

Somnul te ajuta sa-ti mentii relatiile

A fi in mod constant la dispozitie si cu o dispozitie proasta va avea in mod natural un efect negativ asupra tuturor relatiilor tale, fie ele cu prietenii, familia sau o alta persoana semnificativa.

Lipsa somnului poate duce la argumente si conflicte care ar fi putut fi usor evitate daca nu am fi atat de lipsiti de somn. Deci, pentru a te ajuta sa cultivi relatii fericite, nu te culca suparat si du-te la culcare la timp.

Somnul reduce nivelul de stres

Un anumit stres poate fi de fapt bun pentru noi, deoarece ne ajuta sa crestem si sa devenim versiuni mai bune ale noastre. Cu toate acestea, stresul constant poate dauna atat sanatatii noastre fizice, cat si mentale.

In timp ce dormim, corpul nostru repara daunele pe care i le-am facut in timpul zilei si ne ajuta sa ne recuperam. Hormonul care cauzeaza stresul, cortizolul, ne poate tine treji, dar cand reusim sa adormim, acesta va parasi automat sistemul nostru, deoarece melatonina (hormonul somnului) il contracareaza.

De asemenea, s-ar putea sa descoperiti ca aparent peste noapte veniti cu o solutie la o problema care v-a tulburat. Acest lucru se datoreaza faptului ca creierul tau are timp sa iti reconecteze amintirile si concluziile, astfel incat sa le poti accesa mai bine dimineata.