stil ombre

Stilul ombre, nemuritor si versatil

An de an, tendintele in materie de hair styling pare a se schimba complet, iar din aceasta cauza suntem tentate sa ramanem fidele nuntelor care, de-a lungul timpului, si-au dovedit longevitatea. Astazi ne vom concentra atentia asupra unui astfel de stil, respectiv „ombre”. Cum se defineste acest stil? Ei bine, asa cum probabil ati vazut in jurul vostru, tot mai multe femei aleg sa ofere parului lor o nunta in degrade.

Regula este aceea de a pleca de la o culoare inchisa pe care sa o aplicati la nivelul radacinilor, culoare care poate fi chiar cea naturala, urmand ca la varful suvitelor sa aveti un ton cromatic cat mai deschis. Ideea de la care a pornit acest stil a fost reprezentata de nuanta oscilanta a suvitelor de par pe care ne-o insusim in timpul sezonului estival, din cauza razelor solare. Asadar, putem spune ca stilul „ombre” se potriveste de minune cu zilele toride de vara, dar cu nuanta shimmering a pielii omogen bronzate.

Mereu in tendinte

Si pe buzele tuturor persoanelor care sunt angrenate in lumea modei. De la designerii care il aleg pentru coafurile din cadrul prezentarilor de moda, pana la hair stylistii de profesie care il ofera drept sugestie clientelor. Mai mult decat atat, stilul „ombre” este atat de popular incat il regasim in majoritatea editorialelor de reviste, dar si in outfit-urile bloggeritelor cosmopolite.

Intretinerea facila

Daca nu esti adepta vizitelor la salon, iar investitia in vopsea de par profesionala ti se pare un chin financiar, atunci stilul ombre te va castiga in dreptul sau. De ce? Tocmai pentru ca nu este unul pretentios, care sa presupuna cantitati imense de vopsea la o perioada mica de timp. In plus, nici parul tau nu va avea de suferit daca alegi sa il vopsesti in stil ombre, lasandu-ti radacinile naturale si deschizandu-ti doar varfurile.

Maleabilitate

Un aspect foarte important in momentul in care vorbim despre podoaba capilara, dovada fiind marturiile brunetelor care au vrut sa se reintoarca la blond, ori viceversa. Da, stilul ombre este usor de „parasit”, fiind suficient sa iti tai varfurile deschise pentru a ajunge la o nuanta mai inchisa, ori sa aplici culoarea de la varfuri pe toata lungimea parului pentru a-l deschide.

Un plus de originalitate

Desi stilul ombre este tot mai abordat, fiecare femeie si-l poate adapta propriilor gusturi. Este suficient sa schimbati registrul de culori, sa optati pentru o trecere fina ori abrupta de la inchis la deschis. Sa nu mai vorbim despre faptul ca toate coafurile vor parea mai sofisticate si dificil de realizat daca parul reflecta mai multe nuante pe lungimea sa.