targul de Craciun de la Sibiu

Târgurile de Craciun din țară

Targurile de Craciun, nu reprezinta o traditie romaneasca, cu toate acestea modelul incepe sa fie preluat de orasele din tara,  avand drept insipartie marile targuri de Craciun din Germania.

Principalul targ de Craciun de la noi este cel organizat in Sibiu. Acest targ atrage an de an mii de turisti, multi dintre ei avand ca pretext targul, cu toate acestea dorind sa revada si Sibiul. Deschis pentru prima data in anul 2007, atunci cand Sibiul a devenit Capitala Culturala Europeana, acesta este cel mai apropiat de targurile traditionale din tarile germanice.

 In 2015, in Piata Mare din Sibiu, au fost aduse 70 de casute cu expozantii din toata tara, avand produse „atent selectionate”, dar si diverse ateliere pentru copii, precum si concerte de colinde.

La Brasov se desfasoara un Targ asemanator, primaria anuntand ca le vor permite sa vanda doar producatorilor locali. Daca vrei sa vezi un spectacol de lumini pe cerul Brasovului, atunci ar trebui sa treci pe acolo de Revelion. Biserica Neagra este gazda numeroaselor concerte de colinde, biletele costand in jur de 20 de lei.

 In Bucuresti se desfasoara un astfel de Targ in Piata Universitatii. Aici vei putea vedea 60 de casute cu ceramica pictata, dar si numeroase icoane, masti traditionale sau chiar jucarii din lemn. Vei mai gasi si numeroase preparate calde, realizate de gospodine pricepute.

 In Piata Avram Iancu din Arad se desfasoara un targ asemanator, in care se promoveaza traditiile si obiceiurile de sarbatori. In Cluj, timp de 26 de zile, atmosfera de sarbatoare din Piata Unirii, va fi intretinuta de ansambluri scolare, dar si de numeroase trupe de artisti care vor sustine spectacole folclorice intr-un decor de sarbatoare.

Chiar si la Timisoara se desfasoara un astfel de targ, Piata de Craciun, organizandu-se in Piata Victoriei.