Sufragerie eleganta

Te rog, intra in sufragerie

-În regulă, intră, te rog, în sufragerie. Ce părere ai?

-O cameră spaţioasă. Cred că dacă ar fi să mă apuc acum de modificări m-as distra destul de tare. În primul rând, îmi place modul în care ai pereţii zugrăviţi. Fiecare are o altă culoare. Asta-mi spune că nu suporţi monotonia unor simpli pereţi albi. De aceea, eu spun că ar trebui să faci o nouă zugrăveală care să-ţi aducă anotimpul preferat, spre exemplu primăvara, în casă. O căsuţă frumoasă aici, un nor, în partea de sus, şi fel şi fel de alte picturi care să-ţi ia ochii. Ştii ce e amuzant? Indiferent de vremea de afară, la tine-n casă o să fie primăvară mereu. Patul este destul de mare, cu siguranţă că ceva modificări am putea face şi la el. La fel şi şifonierului. Să fie în ton cu atmosfera primăvăratică, nu? Mi se pare mie sau comoda asta nu prea o foloşesti. Cred c-o pot modifica şi pe asta.

-Mda, aveam de gând s-o arunc.

-Nici să nu te gândeşti. Lasă-mă să reflectez puţin în legătură cu ce pot face cu ea. Gata! În doi timpi şi trei mişcări îţi pot crea o nouă canapea. Ce spui de asta?

-Păi, dacă tu zici.

-Exact! Dacă eu zic, atunci aşa este. În regulă, să vedem ce putem să facem în legătură cu iluminarea. Cred că cel mai bine ar merge o lustră tip ghiocel care să se îmbine perfect cu peisajul.

-Ce pot să spun. Sună bine până acum.

-Stai liniştit. Ceea ce am stabilit acum face parte numai din învelişul problemei. De lucrurile mai mici, care trebuie frumos amplasate prin casă, o să am eu grijă. O să îţi mai decorez camera cu alte produse specifice Deco, da? Acelea vor fi surpriză. Cu siguranţă vei fi încântat de cum va arăta noua ta căsuţă. Când ne apucăm?

-Păi cât mai curând. Aş spune chiar de săptămâna viitoare. Poate îţi mai vin şi alte idei şi mă pui la curent. O să-mi iau concediu şi o să avem timp berechet.

-În regulă atunci. Rămâne să ne auzim la un telefon duminică şi de luni să-i dăm bătaie.

Şi uite aşa s-a încheiat prima mea întâlnire cu doctoraşul. Are ceva idei şi abia aştept să văd cum le va pune-n practică. Dacă nu ai bani să-ţi cumperi o nouă casă, redecoreaz-o pe cea în care stai şi gata. Ai scutit ceva bănet. Hai pa, săptămâna viitoare, am treabă…