Blog personal - Mihai Grigorescu | Tehnologia evoluează continuu, corect?
16258
post-template-default,single,single-post,postid-16258,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Tehnologie

Tehnologia evoluează continuu, corect?

Dacă în urmă cu zece sau cinsprezece ani, calculatorul însemna o unitate mare, cu un ecran cu tub şi un mouse pe bilă, acum este doar o placă mică legată la un monitor şi cu un mouse care foloseşte o simplă rază roşie, pe scurt un laptop. Ei bine, laptop-ul a satisfăcut o grămadă de nevoi. Evident, cu un calculator nu te puteai deplasa, nu puteai citi emailuri pe tren şi multe altele. Acum, a venit ceva ce concurează perfect cu ambele. Tableta. Este adevărat, singurul lucru pe care nu-l poţi face la fel ca pe un desktop sau laptop este rularea de jocuri complexe.

Când spun complexe mă refer la grafică HD şi de o complexitate mare, eu ştiu, gen Call of Duty sau Need for Speed. Da, da, ştiu există şi variante android, dar nu se compară. La ce nivel concurează? Păi poţi face toate lucrurile de care ai nevoie pe internet. Exact, acel dispozitiv simpatic, micuţ, cu ecran subţire, care încape şi în buzunarul unei geci normale a devenit extrem de util. Eşti în metrou, în pat, în tren, pe plajă, pe munte sau oriunde îţi poţi imagina? Nicio problemă! Eşti legat continuu la internet şi poţi face exact ceea ce făceai şi cu un laptop sau pc. Şi vorbim despre dimensiuni extrem de reduse. Subţire, uşoară şi te ajută să navighezi pe internet poate chiar şi peste 10-12 ore, ceea ce mi se pare mai mult decât necesar pentru satisfacerea strictului necesar.Te conectezi la WIFI, trimiţi poze prin bluetooth, te loghezi pe facebook şi multe alte aplicaţii extrem de utile. Ce mai, tableta a devenit un obiect necesar şi foarte util.