Blog personal - Mihai Grigorescu | TorrentLocker îmbunătățit
16419
post-template-default,single,single-post,postid-16419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
laptop blocat

TorrentLocker îmbunătățit

Se pare ca temutul TorrentLocker a primit imbunatatiri. In ultima perioada s-a observat faptul ca acest malware a primit o serie de imbunatatiri, in sensul ca este mult mai puternic atunci cand cineva il acceseaza fara sa doreasca. El este cunoscut pentru faptul ca atunci cand un utilizator a reusit sa-l ia, i se va cere o taxa de rascumparare pentru a-si debloca device-ul.

Cercetatorii ESET au identificat actualizari privind acest virus, iar acum se pare ca este mult mai greu de urmarit si localizat, dandu-le batai de cap numerosilor useri care intra in contact cu el. Cei care imbunatatesc virusul se pare ca iau in calcul faptul ca utiliatorii acceseaza link-urile SPAM.

Ideea malware-ului este simpla si anume, atunci cand un utilizator il acceseaza, descarcand fisierul, acesta incepe comunicarea cu serverul comanda si cripteaza fisierele victimei. Mecanismele prin care acest virus functioneaza, au fost mult imbunatatite, iar in momentul de fata se pare ca acest virus este mai periculos ca niciodata.

Cei mai expusi sunt cei care frecventeaza site-uri nesecurizate, iar mai mult decat atat, cei care dau click pe diverse link-uri , mai ales pe cele primite in fisierul de spam al mailului. Procesul prin care functioneaza acest malware est simplu. Dupa ce utilizatorul il descarca si activeaza, scriptul veriufica daca acesta face parte dintr-o tara vizata pentru a-l putea rula.

Dupa ce s-a facut aceasta verificare, utilizatorul este directionat catre o pagina unde va fi descarcata urmatoarea etapa a procesului de malware. Se pare ca in momentul de fata 7 tari sunt vizate de acest nou maleware imbunatatit, iar Romania nu se numara printre aceste tari.

Cu toate acestea insa, trebuie sa avem grija atunci cand descarcam orice de pe net pentru ca suntem mereu expusi pericolului de a da peste un astfel de malware care ne poate afecta.