transport rutier de marfa

Transportul rutier de marfa – avantaje si dezavantaje

In timp, pe fondul unei evolutii constante a industriei, transportul a capatat un sens deosebit de important. Atat imbuntatirea generala a traseelor rutiere, implicit a drumurilor, cat si dezvoltarea unor mijloace de transport dintre cele mai moderne, au fost factorii de baza privind prosperitatea transporturilor de diferite produse la nivel mondial.

Dintre toate mijloacele de transport cunoscute si enumeram doar cateva mai relevante: feroviar, terestru, aerian sau acvatic, transportul rutier este cel mai des intalnit. Este accesibil, s-a dezvoltat suficient de mult pentru a reprezenta o solutie pentru orice tip de marfa, in timp ce rapiditatea prin care se efectueaza un transport de catre o firma de specialitate reprezinta un factor cu adevarat important.

In Romania, desi discutam despre o stare precara a drumurilor in comparatie cu state vizibil mai dezvoltate din Europa si alte colturi ale lumii, transporturile au capatat o importanta anume in special dupa anul 1989.

Cautati o firma de transport din Romania care sa va puna la dispozitie solutii accesibile si performante pentru produsele voastre? Luati in calcul transportul rutier in aceasta ecuatie a alegerii serviciului ideal si tineti cont de urmatoarele avantaje si dezavantaje atunci cand analizati din pozitia de potential client.

Avantajele transportului rutier de marfa

  • Deplasare rapida in locul preluarii marfurilor cu posibilitatea de incarcare intr-un timp scurt, direct de la adresa aferenta. La fel se intampla si in cazul descarcarii, marfa nemaifiind manipulata suplimentar pentru a ajunge la destinatia dorita.
  • Datorita numeroaselor rute disponibile, transportul catre o anumita localitate poate fi efectuat prin diferite zone ale tarii, fapt care aduce in prim plan flexibilitate si operativitate.
  • Viteza de deplasare coincide cu calitatea drumurilor, pe autostrada masinile de transport avand capacitatea de a rula cu maximul prevazut pe sectorul de drum in cauza.
  • Cheltuieli minime in comparatie cu celelalte mijloace de transport amintite.
  • Protectie de varf pentru orice tip de marfa, atat la socuri si intemperii cat si in cazul unor accidente.

Dezavantajele transportului de marfa pe cale rutiera

  • In cazul alegerii gresite a masinilor pentru transport, mai ales in cazul flotelor cu vechime considerabila, costurile de deplasare pot fi duble sau chiar triple fata de un transport efectuat alaturi de o firma cu o flota performanta. Atentie la modul in care va alegeti colaboratorii.
  • Atat echipa de manipulare a marfurilor cat si soferul necesita o experienta cel putin medie pentru a nu periclita transportul si starea produselor transportate.
  • Tot datorita unei flote de masini invechite se poate sesiza o poluare a mediului peste medie.
  • In cazul transportului pe distante lungi se necesita cel putin doi soferi de camion.
  • In cazul marfurilor extrem de voluminoase, transportul rutier nu reprezinta o solutie optima din punct de vedere al costurilor.

Per ansamblu, datorita dinamismului si al costurilor superficiale am putea spune, contractarea unei firme de transport de marfa pe cale rutiera reprezinta in mod cert alegerea perfecta pentru a va transporta marfa intr-o anumita localitate.