De ce

Vesnica intrebare: de ce?

De ce nu reusesc sa strang bani? De ce nu reusesc sa slabesc? De ce nu pot sa ma las de fumat? Ei bine, nu va asteptati sa va raspund la aceste intrebari. Pot insa sa va spun ca in moemntul in care veti reusi sa faceti ce v-ati propus, indiferent despre ce scop este vorba, va veti simti grandios si fix asa veti si aparea, atat in oglinda cat si in ochii celorlalti. Nu exista machiaj mai bun, sala de forta mai eficienta, elixir al bucuriei vesnice, decat succesul.

Incercati sa inchideti ochii si imaginati-va ca auziti un prieten care va spune: wow, dar tu esti o adevarata forta a a naturii cand iti propui ceva. Nimic nu iti poate sta in cale!
Nu e asa ca e placut sa auziti asta?

Primul pas in economisire, de pilda, este, asadar, sa iti propui un scop. Nu mare, ci mic. Si apoi sa iti imaginezi ca l-ai atins, ca te vezi cu banii aceia in buzunar, ca te duci la un film cu ei sau mergi la un restaurant impreuna cu partenerul de viata. Senzatia placuta a acestei reverii trebuie sa iti dea, acum si pe parcursul drumului, puterea necesara sa nu incetezi sa te lupti pentru o viata mai buna.