Blog personal - Mihai Grigorescu | Viata in scoala generala
16217
post-template-default,single,single-post,postid-16217,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Scoala generala

Viata in scoala generala

Apoi, ajunge cu greu în clasa I-a, da? Ce găseşte acolo? Alţi copii care au primit aceeaşi educaţie acasă. Cărora nu le pasă decât de distracţii sau de, permite-mi să-i spun aşa, şmechereală, golăneală şi trecerea timpului. Să meargă acasă, să se joace pe calculator şi să dea laicuri la toate fetele pe care le găsesc pe internet. Exact, chiar şi la cele urâte sperând că au măcar noroc la ele. Şi asta fără a-şi curăţa jegul de sub unghii. Clasa I. Învăţătoarea, plictisită, stă în faţa lor. Este a nşprea serie de elevi şi este tare sătulă de meseria sa. Adevărul este că mai şi câştigă puţin pentru câtă umilinţă, din partea unor ţânci, primeşte.

Cu chiu cu vai trece de clasa a IV-a. Profesori noi, fiecare cu problemele sale acasă. Principala? Prea puţini bani, din nou. Copiii au crescut mari. Abia dacă au citit câteva cărţi şi alea pentru că erau obligaţi de situaţie. Sincer, de fapt nici nu au citit. Au căutat rezumatul pe net şi atât, dar măcar au o idee despre ce este vorba acolo. În mare, aşa. Câţi ani au trecut? Deja sunt în clasa a VI-a. Îţi dai seama? Şase ani de şcoală şi el ce a citit? Mara, Amintiri din copilărie sau Baltagul. La naiba!

Clasa a VIII-a vine rapid. Elevul a trecut prin şcoală ca gâsca prin apă. Nimic nu s-a prins de el. Dă bani la supraveghetor, copiază în draci la examenul de capacitate şi îl ia. Toată lumea fericită, mai ales părinţii săi. Au un copil, care cu puţin efort şi cu o inteligenţă uriaşă a reuşit să treacă prin şcoala generală cu brio. Fără să bănuiască nici măcar un pic faptul că al lor copil deja fumează, bea şi fluieră fetele pe stradă în cel mai vulgar mod. Este adevărat, educaţia e de vină.