Blog personal - Mihai Grigorescu | Voi ce alegeti? Romanul clasic sau ebook-ul?
16206
post-template-default,single,single-post,postid-16206,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Carte

Voi ce alegeti? Romanul clasic sau ebook-ul?

În fiecare zi, ceasu-mi sună la ora 7 dimineaţa. Asta e! La 8 trebuie să fiu la muncă. Ce să-i fac? Oricum, e bine că am de ales cu ce vreau să mă deplasez. Metrou sau tramvai. Aţi observat şi voi că în metrou oamenii sunt împărţiţi în două categorii? Sunt cei care citesc o carte, o revistă sau un ziar ieftin şi cei care stau cu ochii beliţi în telefoanele lor mobile jucând candy crush sau alte tâmpenii. În tramvai situaţia se schimbă.

Aici sunt cei care dorm pe ei şi cei care se uită-n gol ca proştii aşteptând să coboare. Nu ştiu de ce, dar am impresia că cei din metrou tind să fie puţin mai inteligenţi. În fine. Să-i lăsăm pe cei din tramvai şi să vorbim despre cei din metrou. Mi se pare extrem de amuzant când îi vezi cum sunt gata gata să cadă încercând să dea pagina cărţii pe care o citesc, iar cei care au un ebook se ţin lejer cu o mână de bară şi în cealaltă au aparatul. Cei din urmă schimbă foarte frumos paginile dintr-un singur buton.

Parcă o şi fac la mişto, în ciuda celor cu foi multe-n braţe. Ăla cu cartea-n mână, la o curbă, dacă nu cade, se duce grămadă peste ceilalţi cetăţeni cu care-mparte vagonul, în timp ce ăsta cu ebook-ul se uită pe sub sprâncene şi se amuză. E mai lejer ce e drept şi poate găseşti unu la oferte.